Tervetuloa Wikit opetuksessa -sivustolle! Tämä sivusto on verkossa 31.7.2018 asti, sen jälkeen maksuttomat Wikispaces-sivut sulkeutuvat - ja maksullisetkin pian tämän jälkeen.


Tämä on sivusto teemasta wikit opetuksessa ja yhteisöllisessä tiedon tuottamisessa. Voit hyödyntää ja muokata tätä wikiä etusivua ja koulutusmateriaalit-sivua lukuunottamatta Creative Commons CC BY-SA-lisenssin ehtojen mukaisesti, myös kirjautumatta käyttäjäksi. Kirjautumalla saat laajemmat muokkausoikeudet. Voit muokata sivuja painamalla aluksi oikean yläkulman EDIT-napista ja muutokset tehtyäsi SAVE-napista.

Wikispaces-palvelu on maailman käytetyin wiki ja sen avulla tämäkin sivusto on tehty. Se lopetti vuonna 2014 maksuttomien wikien antamisen muuhun kuin opetuskäyttöön korkea-asteelle ja K12-kohderyhmälle (esiopetuksesta II asteen nuorisokoulutukseen).

Hyvä kotimainen vaihtoehto on Purot.net, tosin ilmaisversion mukana tulee mainoksia. Wikimäistä yhdessä kirjoittamista voi tehdä muillakin kuin varsinaisilla wiki-alustoilla. Hyvin yksinkertainen on kirjoitusalusta.fi, monipuolisempi esim. Google-sivustot tai Google Drive, jota Microsoftilla vastaa OneDrive.

Tarvitsetko apua?
  • Lisätietoja wikeistä, niiden opetuskäytöstä ja ihan konkreettisia ohjeitakin löydät tämän wikin sivulta: Wikit opetuksessa -ohjeita.
  • Ota yhteyttä allekirjoittaneeseen: Viisi vuotta koulutin wikejä ja muuta sosiaalista mediaa PAOK-hankkeessa. Vapusta 2014 alkaen olen jatkanut työtä freelancerina.

Matleena Laakso (yhteystiedot)

20052010652.jpg
Kuva: Matleena Laakso, CC BY