Onnistunut tarina oppimisesta – kukin kirjoittaa tarinaan yhden lyhyen kappaleen alla olevan ohjeen mukaan, myös edellä olevaa tekstiä saa vapaasti muokata jatko-osaan sopivaksi


Ensimmäinen, joka avaa tämän sivun, kirjoittaa tähän muutamalla lauseella kuvitteellisen tarinan alun: Kerro opiskelijan nimi ja kuvaile mitä ja missä hän opiskelee. (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.)Opiskelija on 20-vuotias ja asuu Tampereella. Hän käy koulussa ja on myös viikonloppuisin töissä.

Toinen, joka avaa tämän sivun, kirjoittaa tähän muutamalla lauseella kuvitteellisen tarinan toisen osan: Kerro jotain hyvää ryhmästä, jossa opiskelija opiskelee (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.)Ryhmä on todella mukava ja kaikki tulevat toimeen keskenään.

Kolmas, joka avaa tämän sivun, kirjoittaa tähän muutamalla lauseella kuvitteellisen tarinan kolmannen osan: Kerro, miten opettaja tukee ryhmän oppimista ja ohjaa opiskelijoita vertaisoppimiseen. (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.)Opettajat ovat kaikki todella mukavia ja auttavaisia.

Neljäs, joka avaa tämän sivun, kirjoittaa tähän muutamalla lauseella kuvitteellisen tarinan neljännen osan: Kerro jokin hankala tilanne tammikuiselta oppitunnilta. (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.) Ihana opiskelija heittäytyi pulpetilleen ja nukahti.

Viides, joka avaa tämän sivun, kirjoittaa tähän muutamalla lauseella kuvitteellisen tarinan viidennen osan: Kerro miten edellä mainittu tilanne ratkeaa. (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.)

Kuudes, joka avaa tämän sivun, kirjoittaa tähän muutamalla lauseella kuvitteellisen tarinan lopetuksen: Kuinka tarina päättyy ja /tai mitä tilanteesta opittiin. (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.)

Seitsemäs, joka avaa tämän sivun,kirjoittaa tarinasta lyhyen arvioivan lausuman. Kenelle tarinaa voi suositella ja missä yhteydessä opetaja voisi sitä käyttää. (Poista sitten tämä parin lauseen ohjeteksti.)Tarinan herättämiä ajatuksia

Yllä on tarina, jota voit muokata haluamallasi tavalla ja kertoa alle mitä ajatuksia se sinussa herättää, kun ajattelet omaa työtäsi opettajana. Sivun yläosassa on DISCUSSION-kohta, mikä puolestaan on varattu keskustelulle tämän tyyppisestä harjoituksesta sekä ajatuksille siitä, miten tällaista kirjoittamisen tapaa voisi opetuksessa soveltaa. Uuden viestin saa klikkaamalla NEW POST tai sitten voi vastata valmiiseen kommenttiin kohdasta REPLY. Ota rohkeasti kantaa!